BRC.se

Den svenska nätbutiken BRC.se grundas på ett företag som bildades redan år 1969 i Malmö, som försäljare till företag, av olika bilstereoprodukter. Idag är dock företaget verksamt inom en rad olika områden, givetvis säljer man fortfarande bilstereoprodukter, som var kärnverksamheten från början, men idag ingår även en rad andra elektroniska produkter i sortimentet, som hela tiden utökas och breddas.

Detta har gjort att BRC, som förutom nätbutiken BRC.se även har en fysisk butik i Malmö, idag är ett stort företag, som har kunder över hela landet. Sortimentet består av både stora, mycket kända varumärken, samt mindre, mer nischade varumärken, för att alla typer av kunder ska kunna hitta produkter som passar dem. En annan styrka, förutom sortimentet, som BRC.se och den fysiska butiken har, är att de har en mycket kunnig personal, som satsar hårt på kundvård, både innan du köper något av dem, samt efter. Alla kunder har därav rätt till telefonsupport, även om man beställer via nätet, och även montering i hela landet erbjuds.

Att handla av BRC.se
Om du bestämmer dig för att handla i nätbutiken istället för i BRCs fysiska butik, måste du vara myndig, och du får alltid en orderbekräftelse via e-post på allt du beställer. De flesta varor man beställer kan levereras mycket snabbt, inom 1 till 2 arbetsdagar, då BRC.se har de flesta varor i sitt eget lager. En del varor kan dock behöva beställas från leverantören, och då får man räkna med en lite längre leveranstid. I så fall får man dock alltid besked om detta i samband med att man beställer.

Om du beställer varor för mer än 600 kronor är leveransen alltid fraktfri, för ordrar under 600 kronor debiteras du dock 39 kronor i frakt.

Kunder hos BRC.se kan välja mellan en rad olika betalningsalternativ. Observera dock att om du väljer faktura som betalmetod, tillkommer 29 kronor i faktureringsavgift, och väljer du postförskott, tillkommer en avgift på 195 kronor för detta. Även möjlighet till avbetalning via systemet Klarna finns, om du skulle beställa dyrare varor. Då görs dock en kreditbedömning innan du får besked om huruvida avbetalning är möjligt eller inte, och uppläggningsavgifter för delbetalning tillkommer. Exakt hur stor uppläggningsavgiften blir, beror dock på hur lång återbetalningstid du väljer.

Du får i regel alltid en garanti på 1 år på alla varor du köper av denna nätbutik, om inget annat angivits. Läs därför produktbeskrivningen för den vara som intresserar dig noga för att se om något annat gäller för just denna vara. Du får med ett kvitto på din beställning i samband med att din order från BRC.se levereras till dig, detta kvitto gäller som garantisedel, så du bör spara det.

Givetvis gäller alla vanliga regler för distanshandel när du handlar av BRC.se, t.ex. ångerrätt inom 14 dagar och så vidare. Om du vill åberopa din ångerrätt eller reklamera en vara från BRC.se bör du dock först gå in på deras hemsida, för att se alla de gällande reglerna och instruktionerna.
Med andra ord är BRC.se verkligen ett bra val för alla som vill shoppa elektronik av något slag online!